Jadłospis - budynek przedszkola

Data

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

 

Podwieczorek

 

  20.05. 2019

Poniedziałek

Bułka paluch  (mąka pszenna)  z masłem, szynką „taurus”, rzodkiewką , natką pietruszki.

Kawa( mleko), herbata.

    Herbata

    owoce-lasu.          

    Jabłko.

     

Zupa kalafiorowa z  ziemniakami (seler, mąka  pszenna, śmietana).

Kluski bananowe z cukrem cynamonowym(jajka, mąka pszenna, ser biały).

Kompot  owocowy:   truskawki,  aronia,  porzeczki czarne,  maliny,  śliwki.

Chleb graham  (mąka pszenna, graham) z masłem, kulki serowe wędzone

Marchewka mini gotowana.

Herbata.

21.05.2019

Wtorek

 

 

Chleb vitalis (mąka pszenna,)  z masłem,  

pasztetem pieczonym, papryką czerwoną.

Herbata, kakao (mleko).

 

 

  Herbata

  Malinowa.

  Banan.

 

Rosół wołowy z makaronem( seler,   mąka pszenna , jajka, pietruszka korzeń).

Mięso mielone wołowe, ziemniaki.

Mizeria z ogórka świeżego z jogurtem naturalnym(mleko)

Kompot j. w .   

                                   

Budyń śmietankowy z wiśnią mrożoną (mleko).

Herbata

22.05.2019

Środa

Chleb rodzinny (mąka pszenna ) z masłem, parówka z szynki keczupem dla dzieci.

Herbata.

 

  Soczek owocowy.

   

Zupa cytrynowa z kaszą jaglaną (seler, pietruszka  korzeń ,mąka pszenna, jajka.) .

Placki ziemniaczane z jogurtem naturalnym (jajka, bułka pszenna, mleko).

Kompot  j .w.

I , II gr.; bułka ( mąka pszenna) z masłem, plastrem sera żółtego (mleko).

III, IV , V gr.; chałka (mąka pszenna) z nutelą.

Herbata, mleko.

 

23.05.2019

Czwartek

Bagietka  (mąka pszenna) z  masłem,

konfiturą brzoskwiniową.

Kulki czekoladowe z mlekiem.

Herbata.

  Napój miodowo-

  cytrynowy.

 .     

 

Zupa kminkowa z łazankami (seler,  śmietana  mąka pszenna, )  .

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym(mąka pszenna, jajka).

Sałatka z buraka czerwonego i jabłka.

Kompot  j .w.

Wafel maca(mąka pszenna).

Sałatka owocowa; mandarynka, kiwi.

Herbata .

 

24.05.2019

Piątek

 

Chleb śniadaniowy (mąka pszenną) z masłem .

Jajecznica z kiełbasą drobiową (jajka) .

Herbata, kawa(mleko)

   Herbata

   rumiankowa.

   Marchewka.

 

 

 

Zupa  solferino z ziemniakami( seler, mąka pszenna ).

Ryż na sypko z kurkumą , ryba gotowana .

Jarzynka duszona.

Kompot  j. w.

Ciasto zebra(mąka pszenna, jajka).

Herbata.

 

 W oddziałach do dyspozycji dzieci jest zawsze „Piwniczanka”- naturalna woda mineralna.

Napoje do 40°C we wszystkich oddziałach słodzimy miodem.

Podkreśleniem    zaznaczono produkty powodujące   alergie   lub  reakcje nietolerancji.

Dokładny wykaz składników pokarmowych dostępny jest w pokoju referenta.