Jadłospis - budynek przedszkola

 

Data

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

 

Podwieczorek

 

  18.03. 2019

Poniedziałek

Bułka  grahamka (mąka pszenna, graham)  z masłem, sałatą zieloną, schabem pieczonym, papryką żółtą.

Kawa (mleko), herbata.

    Herbata

    truskawkowo-

    pigwowa.          

    Winogrono.

     

Zupa pomidorowa z ziemniakami (seler, mąka  pszenna, śmietana).

Pierogi z borówkami( mąka pszenna, jajka).

Kompot  owocowy:   truskawki,  aronia,  porzeczki czarne,  maliny,  śliwki.

Chleb śniadaniowy  (mąka pszenna) z masłem, łososiem wędzonym, szczypiorkiem.

Herbata.

19.03..2019

Wtorek

 

 

Chleb vitalis (mąka pszenna,)  z masłem,  

serem żółtym(mleko), dżemem.

 Herbata, mleko.

 

 

   Herbata

   miętowa.

   Marchewka.

 

Zupa szparagowa z tartym ciastem( seler,  śmietana, mąka pszenna, jajka).

Kasza gryczano- jęczmienna , bitki wołowe w sosie.

Surówka z ogórka kiszonego i pomidora.

Kompot j. w .   

                                    

Pieczywo chrupkie pszenne (mąka pszenna).

Mandarynka.

Herbata.

20.03.2019

Środa

Bułka śniadaniowa (mąka pszenna ) z masłem, parówka z szynki, keczup dla dzieci.

Herbata.

 

 Herbata

 lipowa

 Jabłko.      

Zupa marchewkowa z grzankami (seler, pietruszka  korzeń ,mąka pszenna) .

Makaron z marmoladą z jabłek( mąka pszenna, jajka).

Kompot  j .w.

Zapiekanka z tuńczyka, kukurydzy, sera żółtego, pomidora.

Herbata .

 

 

21.03.2019

Czwartek

Chleb  z makiem (mąka pszenna) z  masłem ,pastą serowo- mięsną, rzodkiewką, cebulą czerwoną.

Herbata, kawa(mleko).

  Napój miodowo-

  cytrynowy.

        

 

Zupa grysik na rosole (seler, kasza manna )  .

Ziemniaki, ryba panierowana(bułka pszenna, jajka).

Sałata zielona z jogurtem naturalnym (mleko).

Kompot  j .w.

 

Galaretka pomarańczowa z rodzynkami.

Mandarynka.

Herbata .

 

22.03.2019

Piątek

 

Chleb swojski  (mąka pszenną)  z masłem, pastą drobiową, papryką konserwową.

Herbata, kakao (mleko).

  Sok naturalny

  jabłko-

 marchewka.

 

 

 

 

Zupa  fasolowa z makaronem ( seler, mąka pszenna ,jajka )

Ryż  na sypko z musem truskawkowym.

Kompot  j. w.

Bagietka (mąka pszenna) z masłem,

kiełbasą żywiecką.

Kalafior z wody.

Herbata.


W oddziałach do dyspozycji dzieci jest zawsze „Piwniczanka”- naturalna woda mineralna. Napoje do 40°C we wszystkich oddziałach słodzimy miodem.

 

 Podkreśleniem    zaznaczono produkty powodujące   alergie   lub  reakcje nietolerancji.

 

Dokładny wykaz składników pokarmowych dostępny jest w pokoju referenta.