Jadłospis

Data

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

 

Podwieczorek

 

18. 06.

Kasza manna na mleku, bułka graham (mąka pszenna, mąka graham)

z masłem, twarogiem, pomidorem, herbata.

Herbata malinowa.

 

Zupa jarzynowa z makaronem ryżowym (seler, śmietanka).

Sznycel ( jaja), ziemniaki (masło), mizeria z ogórków

z jogurtem, kompot (truskawki, czarna porzeczka, aronia, śliwki).

 Deser Master Chefa wg V gr. ( mus

z kiwi bananów na herbatniku (mąka pszenna, jaja) z winogronami, herbata.

 

19. 06.

 

 

 

 

 

 

Chleb żytni (mąka pszenna, żytnia) z masłem chrzanowym, kiełbasą drobiową, sałatą ziel., rzodkiewką,  kakao (mleko), herbata.

Herbata pokrzywowa, rodzynki.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (seler, śmietanka).

Pierogi (mąka pszenna, jaja, masło) z truskawkami, kompot jw.

Wafle kukurydziane, morele, herbata.

 

20. 06.

 

Serek waniliowy, chleb „cymes” (mąka pszenna, żytnia) z masłem, herbata.

Napój miodowo – lipowo - cytrynowy.

 

Zupa z botwinki i buraków ( seler, śmietanka).

Udko pieczone, ziemniaki ( masło), kapusta młoda duszona, kompot jw.

 

Racuchy (mąka pszenna, jaja) z cukrem pudrem, herbata.

 

21. 06.

Chleb „firmowy” (mąka pszenna)

z masłem, pastą serową, kiełbasą swojską, bazylią, cebulą czerwoną, kawa „Inka” (mleko) herbata.

Sok naturalny z jabłek i winogron.

Zupa marchwiowa z grzankami (seler, mąka pszenna, śmietanka).

Kopytka z wiśniami (mąka pszenna, jaja), kompot jw.

 

Chleb „sądecki” (mąka pszenna, żytnia)

 z filetem rybnym w pomidorach, papryka, jajkiem, szczypiorem,

z truskawkami, herbata.

 

22. 06.

 

Chleb „swojski” (mąka pszenna, żytnia)

z masłem, pasztetem drobiowym, natką, ogórkiem kiszonym, szczypiorem, kakao(mleko), herbata.

Herbata żurawinowa.

 

Zupa szpinakowa z groszkiem ptysiowym ( seler, śmietanka, mąka pszenna, jaja).

Ryba „Tilapia w jarzynach, ryż z kurkumą, kompot jw.

Ciasto „murzynek” (mąka pszenna, jaja, wyrób własny), herbata.

 

W oddziałach do dyspozycji dzieci jest zawsze „Piwniczanka”- naturalna woda mineralna. Napoje do 40°C we wszystkich oddziałach słodzimy miodem.

 

Kursywą z podkreśleniem zaznaczono produkty powodujące alergie lub  reakcje nietolerancji.

 

Dokładny wykaz składników pokarmowych dostępny jest w pokoju intendenta.