Jadłospis - budynek przedszkola

W                                             

 

Data

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

 

Podwieczorek

 

0.8.10

Poniedziałek

Parówki z synki na gorąco na gorąco, chleb sądecki (mąka pszenna, żytnia) z masłem, keczup, kakao (mleko), herbata.

Sok naturalny

 z jabłek.

 

Barszcz czerwony  z  ziemniakami (seler, śmietanka).

Naleśniki z serem i jabłkami, mus wiśniowy, kompot (truskawki, czarna porzeczka, aronia, śliwki).

Sałata jarzynowa (seler, jaja, majonez, jogurt), wek (mąka pszenna) z masłem, herbata.

 

9.10. Wtorek

Zbożowe gwiazdki cynamonowe (mąka pszenna, jaja) na mleku, bułka grahamka (mąka pszenna, graham)

z masłem, powidło śliwkowe, herbata.

 

Napój lipowo – miętowy,

gruszka.

Zupa porowa z kaszą jaglaną(seler, śmietanka).

Schab pieczony, ziemniaki ( masło), sałata lodowa z sosem winegret, kompot jw.

Ciast ucierane „Zebra” (mąka pszenna, jaja), herbata.

 

10.10

Środa

Żur z jajkiem (śmietanka), chlebem vitalis (mąka pszenna, żytnia) z masłem,  herbata.

Herbata malinowa, pomarańcza

 

Zupa gulaszowa (seler, mąka pszenna, jaja).

Kopytka (mąka pszenna, jaja, masło), surówka z marchewki i jabłek, kompot jw.

 

Bagietka (mąka pszenna), z masłem, sałatą zieloną, kiełbasą żywiecką, serem mozzarella  herbata.

 

 

 

11.10 ćzwartek

Chleb orkiszowy z masłem (mąka orkiszowa) szynką wp. Bobrownik, pomidorem, natką, herbata.

 

 

Herbata owoce lasu,

banan.

Zupa kminkowa z tartym ciastem (seler, jaja, śmietanka, mąka pszenna).

Pulpety rybne z tilapii (mąka pszenna,, jaja), ziemniaki (masło), kompot j.w.

 

Ryż zapiekany (mleko) z jabłkami

 i cynamonem, herbata.

 

12.10

piatek

Łosoś wędzony z chlebem domowym(mąka pszenna, żytnia),

z masłem, rzodkiewką, cebulą zieloną, kawa Inka (mleko) , herbata.

Herbata pokrzywowa

kiwi.

 

Zupa jarzynowa ( seler, śmietanka).

Placki ziemniaczane (mąka pszenna, jaja), ze śmietaną, kompot jw.

Bułka pluch (mąka pszenna) z masłem, szynk a drobiową, papryką czerwoną, serem salami, herbata.

 

                                             

 

W oddziałach do dyspozycji dzieci jest zawsze „Piwniczanka”- naturalna woda mineralna. Napoje do 40°C we wszystkich oddziałach słodzimy miodem.

 

Kursywą z podkreśleniem zaznaczono produkty powodujące alergie lub  reakcje nietolerancji.

 

Dokładny wykaz składników pokarmowych dostępny jest w pokoju intendenta.